شاپرک شهیدی، فعال اصلی حقوق زنان و فمینیسم تراز نوین در استکهلم اعلام کرد که متاسفانه انجمن زنان بهایی و نابینای ترنس نیشابوری و روستایی کنسل شده است.
شاپرک به گشنیز گفت: «متاسفانه به رغم هشدارهای سابق این انجمن همچنان فارسمحور باقی ماند و حاضر به افزایش عضوگیری از زنان کورد و تورک نشد. مدیریت انجمن بهانهگیریهایی از این قبیل داشت که در دهات نیشابور زنان کورد و تورک چندانی وجود ندارند، که تنها واگذاردن مسئولیت به دوش اقلیتهای سرکوبشده اتنیک است.»
از سوی دیگر، او گفت این انجمن به اندازه کافی درباره گروههای تحت ستم و ماهیت اینترسکشنالیتی نکرده چون شاخه مجزا برای زنان بهایی و نابینای ترنس نیشابوری و روستایی دوجسنگرا و شاخهای دیگر برای زنان بهایی و نابینای ترنس نیشابوری و روستایی جنسیت-سیال و همچنین شاخهای برای زنان بهایی و نابینای ترنس نیشابوری و روستایی بدجنس ایجاد نکرده و عملا همه اینها را تحت یک برچسب کلی زنان بهایی و نابینای ترنس نیشابوری و روستایی یکی کرده و تکثر هویتیشان را سرکوب کرده است.
او گفت: «آیا اعضای انجمن زنان بهایی و نابینای ترنس نیشابوری و روستایی کور هستند و تفاوتهای این گروهها را نمیبینند؟»
یک مشکل دیگری که ما با این انجمن پیدا کردیم این بود که اعضای آن به بهانه تحریم از شرکت در کمپین ایسنتاگرامی موی رنگین کمانی سر باز زدند.
در حالی که کمپین ما در اینستاگرام بیش از ۳ هزار لایک آورده بود وقتی به اعضای این انجمن گفتم مویتان را رنگ کنید و عکسش را برای ما بفرستیم، آنها بهانههایی از این قبیل آوردند که به دلیل تحریمها رنگ مو گران شده، در روستا به سختی گیر میآید و برای افراد نابینا رنگ کردن مو آن هم به شکل رنگین کمانی کمی دشوار است. که در مقابل بهانهها باید گفت این ره، آن زاد راه و آن منزل مرد راهی اگر، بیا و بیا
شاپرک شهیدی افزود: «ما شاهد آن هستیم که فعالان جنبش زنان خود بازتولید زبان و رفتار مردانه هستند و از جمله همان طور که میبینید مخفف اسم انجمن زنان بهایی و نابینای ترنس نیشابوری و روستایی میشود «زبونت نر» که اشارهای به گفتار مذکر و تاریخ مذکر و این ایده منسوخ است که زن زیبا در خانواده بد مانند طلایی است در مس.»
پس از آن شاپرک خسته شد، بالهایش را زود بست، روی گلها نشست و شعر خواند و خندید.