نتایج یک تحقیق جدید که در نشریه علمی نیچر منتشر شده حاکی از آن است که افول و عملا تعطیل شدن عرصه فرهنگی که تحت عنوان وبلاگستان فارسی شناخته میشد به کاهش مرگ مغزی در ایران کمک کرده است.
دکتر آرش افراز، سرمحقق ارشد این پژوهش در دانشکده علوم اعصاب دانشگاه فنی ماساچوست به گشنیز گفت: «اگر پدیده وبلاگستان فارسی به همان شکل سابق ادامه پیدا میکرد شاهد این میبودیم که با افزایش ضریب نفوذ اینترنت گروه سنی ۲۴ تا ۴۳ سال به طور فزاینده دچار مرگ مغزی میشد.»
وی با اشاره به اینکه مردان جزو گروههای پرخطر وبلاگستان بودند تاکید کرد زنان هم در خطر مرگ مغزی بودند و چندین وبلاگ مشهور با نویسندگان زن به اندازه مردها در ترویج مرگ مغزی دست داشتند.
دکتر افراز گفت: «در واقع وبلاگستان فارسی کثافتی بود در مایههای آن آشغالی که فریدون حرامزاده خلیلی در قالب چلچراغ به خورد جوانان میداد که به دلیل نبود سانسور نویسندگان میتوانستند حتی بیشتر مزخرف بگویند. شما توجه کنید که نویسندگان مشهور وبلاگستان اغلب امروز در شبکههای اجتماعی مدام کسشعر میگویند و همه راحت میبینند که آخه اینها چه ابلهانی بودند دیگر. ولی آن موقع چون در مجموع ۵۰-۶۰ تا وبلاگ پربیننده بود که به طور باندی هم را تبلیغ میکردند این توهم به مخاطب دست میداد که حالا با چه نوابغی طرف است.»
دکتر افراز با اشاره به سنگ قبری که در مستراح پرلاشز برای حسین درخشان خریداری شده تاکید کرد: «پدر وبلاگ ایران اگر این بی پدر است بر چنین وبلاگ و گور پدرش باید رید.»