شورای امنیت ملل در قطعنامهای نیروی جاذبه را برای نقش انکارناپذیرش در فاجعه دلخراش سقوط پناهجوی افغانستان به شدت محکوم کرد.
در این قطعنامه آمده است: «بار دیگر دست مرگ از آستین استعمار در آمد و مردمان بیگناه را به خاک و خون کشید اسحاق نیوتون سنگ بنای شومی را گذاشت که امروز این چنین فرومیریزد و آوارگان را در آوار خود وارونه میکند و با آروارهاش آروغ روشنفکری میزند.
اما کجاست یاریکنندهای که مرا یاری کند؟
هل من چتری بالنجاتننی؟
آیا مرگ بدلکار نامی ارشیا اقدسی کافی نبود که باید این چنین صحنههای دلخراشی را دوباره نظاره کنیم؟
آیا نیروی جاذبه تنها در سقوط و کشتار است که عدالت را رعایت میکند و از همین رو بود که آن بانوی کوهنورد ایرانی را هم کشت؟
هواپیما میپرد. فرودگاه شلوغ میشود. مردم هم از ترس وحوش طالبان میخواهند فرار کنند. اینها همه عناصری طبیعی هستند که اگر مداخلات خارجی نبود روند عادی خود را طی میکردند.
اما چگونه است که در چنین موقعیت حساسی نیروی جاذبه وارد عمل شده و افراد بی گناه را به پایین میکشد؟
این لکه ننگ دیگری بر دامان نیروی جاذبه است. ما از کلیه نیروهای طالبان و آمریکا میخواهیم با توجه به حساسیت موضوع در برابر عملکرد میدان گرانشی میدان هوایی کابل و همچنین سایر میدانهای مغناطیسی، و میدانهای کوانتومی خویشتنداری به خرج دهند.»
از سوی دیگر دکتر جواد ظریف به گشنیز گفت مقصر جلوه دادن نیروی جاذبه فرار به جلو و نادیده گرفتن این واقعیت است که گرانش در واقع یک نوع نیرویی نیست که اجرام را به سمت یکدیگر بکشد بلکه خمشی در فضا-زمان است که باعث چنین کششی میشود.
دکتر ظریف با اشاره به قانون بقای جرم گفت از آنجایی که وزن او ثابت است به ازای هر گه اضافی که در روز میخورد باید مدفوع هموزنی را از همان راه دهان و به شکل کلمات خارج کند، وگرنه قوانین ترمودینامیک باعث اختلال در تایملاین خواهد شد.