معاونت اجتماعی و پژوهشی هلال احمر اعلام کرد استفاده از قمه مشترک عامل افزایش ۷۲ درصدی ابتلا به بیماریهای واگیردار در ماه مبارک محرم است.
هلال احمر قصد دارد با طرحی آزمایشی در کاشان و اراک با توزیع رایگان قمههای یک بار مصرف نقش آن در پایین آوردن ابتلا به بیماریهای واگیر را نشان دهد.
دکتر اکوان مکوندی، در همایش سه روزه «درد و درمانم حسین» گفت رویکرد جرم انگارانه به پدیده قمه زنی باعث نادیده گرفتن جنبههای پیچیده آن و تشدید مشکلات مرتبط شده است.
دکتر مکوندی با ذکر «بی تو من پر درد و مسکینم حسین/یاد تو تریاک و تسکینم حسین» گفت: «یاد حسین یکی از موثرترین آرامبخشها در تسکین آلام و دردها است. اما فرهنگ غلط استفاده بی رویه از داروها باعث شده امت عاشورایی پیوسته به دوز بیشتری از ذکر اباعبدالله نیاز پیدا کنند و شیوع پدیده قمهزنی به منظور تامین دوز بالای آن امام همام است.»
وی ضمن هشدار درباره عوارض سوءمصرف آرامبخشها افزود: «نگاه ما به قمه زنی عوض شود. قمه زن فردی آسیب پذیر و نیازمند کمک جامعه برای بازتوانی و بازپروری است. قمه زن مجرم نیست.»
دکتر روازاده، دیگر سخنران همایش، با استقبال از طرح هلال احمر، گفت چنین طرحی پیشتر با موفقیت در هلند تجربه شده است.
دکتر روازاده گفت: «همان طور که میدانید گرویدن فوج فوج اروپاییها به اسلام باعث شده که زیرساختهای لازم برای تامین نیازهای مسلمین در این کشورها فراهم نباشد. به همین دلیل اروپا نیز شاهد اپیدمی استفاده از قمه مشترک، یا حتی استفاده از مواد روانگردان جدید لابراتواری مانند عرفان نوظهور بود.»
وی افزود: «پزشکی شیعه در هلند برای مقابله با این مشکل طرحی داد که مطابق آن زنجیرزنی در هیئتهای مجاز قانونی شد و حتی برخی قمههای کوچک نیز در همین هیئتها و تحت نظر کادر ماهر عاشورایی ارائه شد. همزمان دولت به توزیع قمه یک بار مصرف در نزدیکی تکیههای زیرزمینی پرداخت.»
این سیاست باعث شده که نه تنها بیماریهای واگیر ناشی از قمه کنترل شود، بلکه میلیونها نفر از شیعیان اروپا همه ساله برای استفاده از زنجیر و قمه قانونی به آمستردام سفر میکنند.
قمه مشترک عامل افزایش ۷۲ درصدی بیماریهای واگیر در محرم
