شهرداری تهران با برگزاری مناقصهای بازداشتگاه و کشتارگاه کهریزک را به داعش برونسپاری کرد. ابوالفضل قناعتی، دبیر کمیسیون تجاوز و عنف شورای شهر با تایید این خبر این اقدام را گامی دیگر در جهت تامین امنیت پایدار توصیف کرد.
قناعتی گفت: «در همکاری با داعش ملاحظاتی وجود داشت اما شهرداری توانست با تاسی به استراتژی برد-برد برجام بهترین قرارداد ممکن را برای اداره کهریزک ببندد. داعش حالا برای تامین هزینههایش به پرداختهای ماهانه شهرداری وابسته است و برای تمرین تکنیکهای جدید تجاوز به باشگاه کهریزک نیاز دارد. این یعنی با یک قرارداد ما نه تنها بدنامی شکنجه و کشتن زندانیان را از خودمان به داعش منتقل کردیم و از پیامدهایی مثل محاکمه صوری مرتضوی خلاص شدیم، بلکه داعش را از لحاظ مالی وابسته خود کردیم و در ازای مبلغ ماهانهای اندک در برابر توطئههای تروریستی آنها بیمه شدیم.»

قناعتی گفت شهرداری در چارچوب استراتژی کلان کاهش تصدیگری باید سعی کند پروژههای بیشتری را به بخش خصوصی و سرمایهگذاران خارجی واگذار کند.
امیر عبداللهیان نیز این قرارداد را فصلی جدید در همکاری منطقهای دولت اسلامی و جمهوری اسلامی دانست و گفت ابتکار جدید شهرداری در جذب داعش سعودی را مثل استقلال موقع جذب نیکبخت واحدی به پرسپولیس به هم میریزد.
در عین حال احمد توکلی از این قرارداد انتقاد کرد و گفت واگذاری پروژههای داخلی که پیمانکار بومی برای آن وجود دارد خلاف سیاستهای اقتصاد مقاومتی است. دکتر توکلی گفت: «با نرخ بیکاری جوانان بالا ۲۰٪ و ثمر دادن ۴ دهه تلاش برای فروپاشی اخلاقی جامعه، آیا نمیشد ۲۰-۳۰ جوان ایرانی پیدا کرد که در تجاوز و شکنجه کارآموزی کنند؟ قطعا میشد. باید دید چه رانتهایی از بغل این قرارداد خارجی به چه کسانی رسیده است.»
دکتر قناعتی در پاسخ به این انتقاد گفت: «نظر دکتر توکلی را پس از انتقال خواهرشان به داعش دوباره میپرسیم.»
روزنامه همشهری در گزارشی به پیچیدگیهای امنیتی و اقتصادی قرارداد برونسپاری اشاره کرد و نوشت سابقه نظامی دکتر قالیباف و فرماندهی ایشان در نیروی انتظامی کمک کرد که ایشان به راحتی برای کهریزک تغییر کاربری بگیرند و زمین را با تخفیف ۳۰٪ با ابوبکر بغدادی قولنامه کنند.